lunedì 8 febbraio 2016

Artemisia annua / Kinesisk malurt

Den kinesiske malurt  har vist sig meget effektiv i behandlingen af malaria ved hjælp af udvindingen af urteekstratet artemisinin. Idag fortsætter den kinesiske læge som opdagede det samt en række videnskabsmænd over hele verden med at forske i dens virkning på kræft.Der er indtil videre kun lavet laboratorieforsøg. Men flere uheldbredelige kræftpatienter har tyet til midlet rundt omkring i verden.

    Doktor Youyou Tu har vundet Nobelprisen for medicin ved at bevise at Artemisia aktive principper kan bekæmpe malaria.                            

       
Professor Henry Lai og Narendra Singh . Universitete i Washington.

Ny forskning har vist, at ekstraktet har en interessant evne til målrettet at angribe kræftceller, mens det øvrige væv ikke angribes.
Artemisinin og afledte stoffer har også vist sig at kunne slå kræftceller ihjel, og man mener, at virkningsmekanismen grundlæggende er den samme som ved virkningen overfor malaria. Fordi cancerceller deler sig så hurtigt, har de et højere jernindhold end normale celler, da jern bruges i forbindelse med kopiering af DNA. Derfor er kræftceller mere følsomme overfor artemisinin end kroppens normale celler.

Dette har forskerne ved Washington universitet i 2001 Hanry Lai og Narendra Singh forsket i . Deres ide var at pumpe kræftcellerne med en masse jern og derefter lade artemisinen virke .
I laboratorieforsøget efter 8 timer var der kun 25% af kræftcellerne tilbage og efter 16 timer var de alle døde. Det virkede allerbedst på leukemiceller da de i sig selv indeholder tusinde gange mere jern end andre celler .
Dr. Lai gik derefter videre til dyreforsøg . De havde tidligere i et enkelt forsøg helbredt en hund med knoglekræft. Hunden, som før ikke kunne gå, blev rask på 5 dage.
Artemisin er desuden allerede afprøvet på tusindevis af malariapatienter og har ingen alvorlige bivirkninger udtalte doktor Lai.
De amerikanske forskere har nu videreudviklet stoffet, så det nu er 1.200 gange mere virkningsfuldt til at dræbe kræftceller end nutidens kemoterapi-behandling. Samtidig er det mere skånsomt over for kroppens sunde celler, skriver universitetet i en pressemeddelelse.
Dyreforsøg viser, at brystkræftceller  samt prostatakræftceller ødelægges effektivt af den kemisk forbedrede urtemedicin.
De mest almindelige kemobehandlinger er meget giftige, og derfor har de stærke bivirkninger for patienterne. Det er almindeligt, at kemoterapi dræber en sund celle for hver ti kræftceller.
Det nye stof er imidlertid i stand til at dræbe 12.000 kræftceller for hver sund celle. Det giver mulighed for at dosere en hurtigere og mere effektiv behandling.
Medicinalfirmaet Artemisia Biomedical Inc., som nogle af Washington-forskerne har oprettet, har i 2008 fået licens til at producere det nye, jernelskende artimisinin.
.
I journal of biomedicine and Biotechnology 2012 konkluderes det selvom det i laboratorieforsøgene er påvist at artemisinin dræber cancercelleren bør der stadig forskes i om det hvordan det virker sammen med de forskellige former for kemioterapi og de forskellige former for kræft.
I tidskriftet Videnskab.dk februar 20014 udtaler postdoc Toril Holien ved Institut for kræftforskning og molekylærmedicin ved Norwegian University of Science and Technology (NTNU) sig at hendes seneste opdagelse viser at malariamedicinen Artesunat, ser ud til at have god effekt på både knoglemarvskræft og lymfekræft.
Medicinen er i det sidste årti blevet testet på flere andre kræftformer af forskergrupper rundt omkring i verden, og flere studier har vist positive resultater.


Planten kinesisk malurt (Artemisia annua) er en étårig plante,  kan blive op til 4 m høj, med meget tynde og fine bregne-lignende blade. Den har været brugt i tusinde af år i den kinesiske medicin.

En af de blade som har skrevet artikler om planten og dens virkninger er det italienske blad Panorama.
Efter de havde skrevet om det blev de kontaktet af en italiensk mand Amadei Gioia , 68 år fra Rom, hvis historie de bragte d. 7 oktober 2014. Han havde kræft i bughulen og der var metaster i prostata, tarm.blære m.m . Lægernes bedømmelse var at han ville dø indenfor fra en uge til en måned.
Hans to sønner begyndte at søge på internettet og fandt frem til den kinesiske malurt som han tog efter måltider. to spsk af en alkoholisk opløsning lavet af en lille lokal producent i Italien. Allerede 48 timer efter forsvandt hans smerter og 10 dage efter viste en ecografi at metasterne, hvor nogle var op til 4 cm , var forsvundet. Det samme viste en TAC 20/25 dage efter.
Han oprettede en gruppe på facebook og to måneder efter var der 2000 indskrevne mange af disse menesker indtager artemisia.

Andre personer har taget Artemisiaen i pilleform eller som te. Problemet er at doser og medicinform er et endnu uudforsket område.

Min mening: Jeg råder ikke nogen til at selvmedicinere sig med Artemisia.
Min tanke er at et af de farlige punkter kan være at hvis noget kan dræbe kræftceller så hurtigt og effektivt. Så vil kroppen i løbet af meget kort tid skulle skille sig af med mange døde celler. Det kan blive svært og farligt for krop og især lever. Især hvis den allerede er på overarbejde med at udskille giftstoffer fra kemioterapi. Gerson rådede i disse tilfælde til at tage kaffelavmenter for at hjælpe kroppen med at afgifte.
Jeg har dog ikke stødt på; når jeg har læst om dem som har taget Artemisia, at de har været ude for dette problem.


http://www.hindawi.com/journals/bmri/2012/247597/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15642597
http://www.washington.edu/news/2001/11/26/ancient-chinese-folk-remedy-may-hold-key-to-non-toxic-cancer-treatment/
http://videnskab.dk/krop-sundhed/malariamedicin-har-en-positiv-effekt-mod-kraeft
http://www.panorama.it/scienza/salute/artemisia-tumore-guarito/



Nessun commento:

Posta un commento