lunedì 25 gennaio 2016

Gerson Terapien

Gerson Terapien er en holistisk uderensende næringsterapi for kroniske og degenerative sygdomme heriblandt kræft. Denne terapi har haft 80 års succes med at helbrede eller forlænge overlevelsestiden samt forbedre livskvaliteten for 1000 af mennesker efter hvad man kan læse på Gersonsinstituttets hjemmeside.

Risultati immagini per terapia gerson


Gerson terapien er opkaldt efter den tyske læge Dr. Max B. Gerson (1881-1959). Han læste medicin ved universitetet i Freiburg og praktiserede siden i Tyskland, Østrig og Frankrig, indtil han i 1936 emigrerede til USA. Her begyndte han sit arbejde med kræftpatienter og i 1958 et år før han døde skrev han bogen a cancer therapy om 50 tilfælde af kræft. Han hævdede i sin bog at han helbredte ca. halvdelen af de patienter, som fulgte hans kostplan, og at 90% af alle de patienter, som opsøgte ham, var i sygdommens sidste stadium og tillige ofte opgivet af behandlingsapparatet. I bogen dokumenterer han 50 tilfælde med røntgenbilleder, laboratorieanalyser, vævsprøver og fotografier.

 Som dokumentation præsenterede han ved flere høringer og retssager helbredte patienter, hvilket myndighederne imidlertid nægtede at anerkende som tilstrækkeligt bevis. Siden da er bogen blev gentrykt 38 gange i mere end 250.000 kopier på engelsk og 88.000 kopier på fire andre sprog. Hans datter Charlotte har fortsat hans arbejde på Gerson instituttet i USA. Hans barnebarn Margaret Straus som også er læge bor i dag i Italien og fortsætter med at udbrede viden om kuren.


Gerson startede med at udvikle kuren for at løse sine egne migræneanfald. Da det lykkedes for ham og han forstod hvor vigtig kosten er for vores fysiske velvære brugte han grundlæggende den samme terapi på at løse sukkersyge,gigt,tuberculose samt andre autoimmune kroniske degenerative sygdomme.Efter han kom til USA kom det især til at handle om kræft. Hans kur har nu haft 80 års succes med at helbrede eller forlænge overlevelsestiden samt forbedre livskvaliteten for mennesker over hele kloden.

Risultati immagini per a cancer therapy gersonRisultati immagini per the gerson therapyRisultati immagini per the gerson therapy

Gersons teori  baserer sig på ideen at enhver kronisk sygdom beror på to faktorer mangel på næringsstoffer og ophobning af giftstoffer i kroppen. Hvis kroppen er i en sådan tilstand gør det at stofskiftet ikke længere fungerer og dette fører til kroniske  sygdomme som fx kræft. 
 Når det lykkes at afgifte kroppen og tilføre den de nødvendige næringstoffer for at fungere så er immunsystemet selv i grad til at reparere næsten enhver patalogi og mange gange utrolig hurtigt. 


Selve kuren er ret omfattende  den består i at drikke 13 friskpressede økologiske juicer pr. dag. En juice er på 250ml, og tilberedes hver time lavet med en slowjuicer. Disse består hovedsageligt af gulerødder,æbler,salat og andet grønt. Safterne hjælper med at udrense kroppen og samtidigt tilfører den alle de ernæringsmæssige principper som den har brug for vitaminer,mineraler,enzymer på en letoptagelig måde.
Derudover får man havregrød til morgenmad. Til måltiderne en blandet salat en suppe som hovedsageligt er lavet af rodfrugter og som hjælper nyrerne med at blive afgiftet. Samt kogte grønsager. Disse fungerer some en tampon for alle safterne og tilfører samtidigt fiber.
De første seks måneder  må man slet ikke få animalske proteiner eller nogle former for fedt kun  hørfrøolie og efter den periode kun meget små mængder. Også bær, nødder og frø er ikke tilladt på grund af de allergiske reaktioner som de kan medføre.
 Raffinerede og konserverede madvarer er bandlyst og salt er slet ikke tilladt fordi det efter Gersons teorier bliver ophobet i cellerne som springer og skaber et ødem omkring canceren som forbedrer dens overlevelsesevne. Han giver for at modvirke dette også kalium samt en række andre kosttilskud for at hjælpe kroppens funktioner med fungere optimalt igen, herunder hørfrøolie , C og B vitaminer, bugspytkirtel enzymer , pepsin , en bestemt jodopløsning kaldet Lugol, naturlige skjolbrugskirtel hormoner,indsprøjtninger af Q10 og B12.
En vigtig del af kuren er kaffe lavementer, op til fem om dagen, den stimulerer galdeblæren og  hjælper derved med at udrense leveren som jo er særligt udsat da den udover giftstofferne også skal udskille den store mængde døde kræftceller ved nedbrydningen af svulstrester. Leveren er for Gerson meget vigtig at hjælpe da den har hovedansvaret for både næringsomsætning og afgiftning .
Kaffe lavementet er samtidigt smertestillende. Dette blev konstateret i en tysk undersøgelse omkring 2 verdenskrig. Gersons patienter var smertefri uden morfin.
Der må ikke drikkes alkohol og vand frarådes idet der skal drikkes lidt over 3 liter safter pr. dag for at kunne få alle de næringsstoffer som kroppen har brug for.
Samtidig er der en lang række forholdsregeler som at holde sig væk fra fluor, rengøringsmidler, medicin,hårfarvning og andre kosmetiske produkter som kan forgifte kroppen.
Hele kuren er en efterprøvet protokol og de råder derfor til ikke at ændre noget selv da tingene mange gange fungerer i samspil og ændringer vil kunne have konsekvenser for det endelige resultat.
De råder samtidigt til at man skal blive fuldt af en læge som har kendskab til kuren .
Hvis man ønsker at følge kuren som forebyggende er der en modificeret kur i bogen.

Kilder: 
Bog:The Gerson Therapy: The Amazing Nutritional Program for Cancer and Other Illnesses Charlotte Gerson, Morton Walker
Links:
 http://gerson.org/pdfs/GersonTherapyHandbook.pdf
www.gerson.org/
Charlotte Gerson.You Tube Interview-3 timer
Charlotte Gerson.You Tube Interview-2 timer
Charlotte Gerson.You Tube Interview-50 Minutter
The Beautiful Truth. Documentar på YouTube
Dying to have known - Film på You Tube
Dying to have know - Film på You Tube


Mine Kommentarer: Jeg kender kuren rigtig godt både fra et måneds ophold på hospitalet Oasis of Hope i Mexico og ved selv at have været på kuren over et år i 2012. Jeg blev fulgt af en læge og fik løbende blodprøver så at jeg var sikker på at min krop havde proteiner og fedtstoffer nok.
På hospitalet lærte jeg flere patienter som var blevet opgivet af den etablerede kræftbehandling at kende som var blevet helbredt med kuren og andre behandlingsmetoder som fx intravenøs C vitamin ,amigdalin ,melatonin og lignende. Andre klarede det ikke. Men alle fik det betydeligt bedere ,en bedere livskvalitet. Dette kunne man se direkte på de mennesker som var på kuren efter få måneder. Jeg fik flere gange at vide efter kuren at det lignede jeg var blevet 10 år yngre.

Problemer ved kuren: Kuren er meget omfattende og man skal bruge rigtig meget tid på at lave safterne og maden. Det kan ikke gøres alene man bliver nødt til at have hjælp og støtte ellers kan det blive en stor stressfaktor.
Man skal passe på at få nok proteiner især hvis man samtidigt får eller lige har fået kemioterapi. Det er vigtigt at blive fulgt af en læge eller sygeplejerske eller uddannet kostekspert som kan læse ens blodprøver og råde.
Visse tilskud til kuren som fx. hormoner bør koordineres med en læge.
Der kan være tilfælde hvor det ikke er tilrådeligt at følge kuren som ved fx. en stærkt nedsat nyrefunktion ,Det er anbefalesesværdigt at høre en læge først.
Hvis man vælger at tage på en af Gerson  klinikerne i Mexico eller Ungarn er det ret dyrt.

Udover Gersons egen dokumentation er der kun blevet lavet en trial over hans metode i 1995 på Hospitalet Oasis of Hope i Mexico som har brugt hans metode. Trialet omhandlede modersmærkekræft som er en af de kræftformer hvor metoden har haft størst succes.
 Man kan også gå ind på hospitalets hjemmeside og se deres overlevelsesstatistikker men så er det selvfølgelig også lavet over en lang række andre metoder taget i brug og ikke alene diæten. 

Trials:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9359807

Studier:
Alt salt fjernes i kuren ; natrium/kalium-pumpen i cellmembranen :
http://doctordonato.com/wp-content/uploads/pdfs/A-Paradigm-in-Cellular-Biology.pdf
 kaffelavement en vigtig del af kuren:
https://gerson.org/pdfs/How_Coffee_Enemas_Work.pdf