domenica 31 luglio 2016

Stof i modermælk kan dræbe kræftceller


Stof i modermælk kan dræbe kræftceller.

Forskere i Brasilien har fundet et stof i modermælk som kan bekæmpe kræftceller kaldet Fosfoetanolamina. Brasiliens præsident Dilma Rousseff har tilladt brug af produktet.


Fosfoetanolamina er et stof som signalerer eksistensen af kræftceller til immunsystemet så det er istand til at bekæmpe dem.

Det er lykkedes den brasilianske læge Gilberto Orivaldo Chierice  fra  USP i San Carlos at lave en syntetisk udgave og kræftpatienter er strømmet til for at tage produktet.
Det  satte sundhedsmyndighederne dog  en stopper for da de ikke selv havde testet produktet endnu. Det var kun blevet testet på dyr men ikke på mennesker.
Men den 13 April 2016 har den brasilianske præsident Dilma Rousseff efter at have været udsat af et meget stærkt pres fra folket  underskrevet og tilladt at kræftpatienter kan bruge produktet. De skal blot underskrive en erklæring om at de gør det på eget ansvar. Produktet er registreret som et kosttilskud.
Dette har været et meget stærkt og usædvanligt valg som præsidenten har begrundet med tre årsager 
1. For ikke at fjerne retten fra den enkelte patient til selv at vælge sin kur . (Det kunne der vist være en række andre lande som også burde kigge på).
2 . At på den måde teste produktet (som allerede er blevet erklæret for ikke giftigt af universitet i San Carlos) direkte på mennesket så at det kan gå hurtigere at få det godkendt. Ellers tager det mange år inden det kommer gennem alle de kliniske test.
3. For at forhindre at brasilianerne køber det fra ikke autoriserede laboratorier. Og at det bliver et produkt uden kontrol på det sorte marked.
Univerisitetet i San Paolo bekræftiger at 330 mg tre gange om dagen af produktet ikke er giftigt for mennesker.

Kan nogen huske at forskere i Lund sidste år i modersmælk fandt et stof alfa laktalbumin som er et mælkeprotein og oleinsyre som er en fedtsyre . Tilsammen udgør de et kompleks af protein og lipid Som kan få kræftceller til at begå selvmord og som er blevet navngivet "Hamlet".



Allerede i 2005 kunne man læse en artikel i politikken om en 59 -årig kræftsyg mand Howard Cohen med en ph.d-grad i fysik som havde drukket modermælk i fire år . Andre kræftpatienter har fulgt ham og man kan læse om dem på hans hjemmeside
http://www.cohensw.com/As_story.html.
Det lader altså til at der er flere forskellige faktorer i modermælk som kan være kræftbekæmpende.